Panou solar automatizat nepresurizat - 200L

Pret:

2 400 LEI

panousolar.jpg

Panoul solar este recomandat pentru 4 maxim 5 persoane; putand fi folosit doar 9 luni pe an (martie - noiembrie) nefiind presurizat.

 

 

Principiul de functionare al acestui tip de panou solar, se bazeaza pe fenomenul de incalzire prin convectie naturala a apei din interiorul tuburilor vidate (principiul termosifonului). Prin interiorul tuburilor vidate, va circula apa care se incalzeste, dupa care se ridica in bazin, iar apa rece din bazin coboara in tuburile vidate de sticla, inlocuind-o pe cea calda care a urcat.

 

 

Acest tip de panou solar, va trebui montat la o inaltime superioara fata de cel mai inalt consumator. Presiunea finala a apei este data doar de inaltimea la care va fi montat (principiul gravitatiei).

 

 

Daca se doreste montarea lui pe pamant, panoul solar poate functiona doar cu ajutorul unei pompe de majorare a presiunii, pe care o puteti gasi tot la noi.

Este cel mai simplu panou solar, iar optional poate fi dotat si cu rezistenta electrica de 1.5 Kw, pentru perioade indelungate fara soare.

Bazinul dispune de izolatie Polyurethane de 55 mm si este realizat in totalitate din inox atat la interior (inox alimentar) cat si la exterior.

 

 

Panou solar cu automatizare:

- microcomputer TK-8A cu urmatoarele functii: reumplerea automata a bazinului cu apa atunci cand bazinul este sub limita stabilita 25%-75%, afisarea temperaturii apei din bazin, afisarea nivelului de apa, intreruperea automata a rezistentei, programarea a pana la doua perioade pe zi de functionare automata a rezistentei

 

- rezistenta electrica de 1.5 Kw (inox)

 

- electrovalva unisens alimentare cu apa (se alimenteaza de la controler - 12V)

 

- anod de magneziu (protectie impotriva calcarului)

 

- bazin din inox SUS304 2B, grosime 0.5 mm (izolatie de 55mm cu densitate marita)

 

- suport prindere reglabil din inox SUS201

 

- 20 tuburi 58/1800 mm (rezistente la grindina de pana la 30mm)

 

- senzor nivel si temperatura apa - inox SUS304 2B

 

- elemente de fixare, accesorii, suruburi, piulite (inox)